Modekleuren van voorjaar zomer 2016

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#bfab9b” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Wat zijn de modekleuren van voorjaar – zomer 2016?” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Het zijn nog donkere dagen, maar het voorjaarsseizoen is al van start! We worden weer blij van alle leuke frisse en zomerse modekleuren. We zien begin van het seizoen voornamelijk veel (harde en zachte) pasteltinten, maar ook veel neutrale kleuren terugkomen.

Nu de verschillende fashion weeks in Parijs, New York, Londen en Milaan achter de rug zijn, weten we wat het nieuwe modebeeld wordt. De kleuren op de catwalks geven vaak een goed beeld van de trends die we komende voorjaar  en zomer tegen gaan  komen. Organisatie Pantone bestudeert al meer dan 20 jaar wereldwijd de belangrijkste kleurentrend van het seizoen gebaseerd op de catwalk.

De top 10 kleuren zijn dit jaar heel uiteenlopend; van koel tot warm en, zacht tot fel. Benieuwd? Wij zetten de belangrijkste modekleuren voorjaar – zomer 2016 voor je op een rij. Kies je favorieten kleuren en pas ze toe op een manier die past bij jouw p­­­­ersoonlijke stijl!

Modekleuren top 10 

De volgende kleuren in het pallet zijn de top-10 kleuren voor het voorjaar van 2016. De kleuren Serenity en Rose quartz zijn wereldwijd uitgeroepen tot detwee hoofd kleuren van dit seizoen. Deze twee kleuren kunnen goed met elkaar gecombineerd worden.

modekleuren voorjaar 2016Pastelkleuren

De pastelkleuren zijn al een tijdje in de mode, maar we zien ze zeker weer terug dit jaar. Het zijn zachte, lieve en vrolijke tinten.

Neutrale kleuren

Zoals elke zomer, zien we ook komend seizoen weer veel beige, wit en nude kleuren. Elk seizoen heb je neutralen nodig. Beige is bijvoorbeeld iets warmer en tijdloos, het kan als basic, en zeker ook als ondertoon gebruikt worden. Deze rustige uitstraling kun je perfect combineren met opvallende kleding of een opvallend accent. Zo wordt simpel opeens heel bijzonder.

Blauw

We zien dit seizoen heel veel blauw tinten, van lichtblauw, ijsblauw, kobalt blauw tot marine blauw. Blauw kan stoer zijn, klassiek of fris. Blauw is daarnaast met bijna alle kleuren te combineren en bijna iedereen heeft wel een aantal blauwe items in de kast hangen. Komend jaar zijn alle tinten welkom, het liefst met elkaar gecombineerd!

Benieuwd naar de trends van voorjaar – zomer 2016? Binnenkort deel 2! Shop items in deze leuke kleurtjes op www.midibeach.nl!

Bronnen: VoguePantonePinterest

modekleuren-2016

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]